Dripper Hario V60-02 plastový
Rád bys zkusil filtr, ale nejsi si jistý? Zkus to do začátku s tímto plastovým!
Naše doporučená příprava filtrované kávy je inspirována šampionem baristů Tetsu Kasuyou: Používáme středně hrubou až hrubě mletou kávu. Na 20 g kávy použijeme celkem 300 ml vody (tedy poměrem 1:15 vypočítáme množství kávy a vody i pro menší v60). Papírový filtr propláchneme horkou vodou, teplota cca 94-95°C. V60 položíme na hrnek a toto celé na kuchyňskou váhu. Poté nasypeme kávu, zalijeme prvním dílem vody a postupně přiléváme po určitém čase pokaždé 60 ml vody. Schéma je jednoduché:
0:00 -> 60ml
0:30 -> +60ml
1:15 -> +60ml
2:00 -> +60ml
2:45 -> +60ml
3:30 -> hotovo!